Magazin

★★★★☆

Smartwach: dimensiune, panou si rezolutie

Nu va asteptati sa va uitati la filme pe un smartwatch cu un ecran de 1,3". Cele mai importante lucruri despre ecranul unui smartwatch sunt protectia, luminozitatea si dimensiunea:

Dimensiunea din cauza problemelor de confort (unora nu le plac smartwatch-urile mari), dar si din cauza dimensiunii ecranului;

Luminozitatea, deoarece este esential sa se poata vedea corect in orice situatie, atat in interior, cat si in exterior;

Protectia impotriva zgarieturilor sau a oricarui alt tip de socuri.

Cele mai multe ceasuri inteligente au un ecran intre 1,2" si 1,4", dar in zilele noastre nu trebuie sa confundati dimensiunea ecranului cu dimensiunea ceasului inteligent. Uitati-va de exemplu la saltul dintre Apple Watch 3 si 4. Au crescut dimensiunea ecranului smartwatch-urilor Apple fara a sacrifica ergonomia.

Cu exceptia ceasurilor inteligente Pebble si Xiaomi, majoritatea celor mai bune ceasuri inteligente folosesc LCD sau OLED, ceea ce va permite sa vedeti ecranul cu culori mai bune si mai multa luminozitate. Dezavantajul acestor tipuri de panouri este ca ele consuma mai multa baterie decat ne-am dori, asa ca nu ar trebui sa subestimati alternative precum Xiaomi Huami Bip, mai ales daca nu doriti sa il incarcati in fiecare zi.

Tipuri de baterii si de incarcare

Cele mai multe ceasuri inteligente cu ecran color au o durata de viata de una pana la doua zile, asa ca nu fiti prea surprins daca va trebui sa cumparati mai mult de un incarcator. Multe ceasuri inteligente au un port de incarcare USB, dar altele, in special cele mai noi, au propriile incarcatoare wireless.

In ceea ce priveste durata de viata a bateriei, majoritatea ceasurilor inteligente vor rezista intre 1 si 2 zile de utilizare. Exista unele cu baterii exceptionale, cum ar fi smartwatch-urile Xiaomi pe care le-am mentionat mai sus, dar acestea sunt mai putin frecvente. Ceasurile inteligente pentru sport tind sa aiba o durata de viata mai lunga a bateriei, dar aceasta va depinde si de cat de mult folositi senzorii acestora, in special GPS-ul.

Senzori pentru ceasuri inteligente despre care ar trebui sa stii

Monitorizarea activitatii si a conditiei fizice

Toate ceasurile inteligente incorporeaza senzori si aplicatii care va permit sa va monitorizati ritmul cardiac, numarul de pasi sau caloriile arse in timpul zilei. Cele mai bune ceasuri inteligente pentru aceste functii sunt ceasurile inteligente sportive, desi este adevarat ca si ceasurile inteligente mai casual isi vor face treaba, dar cu mai putina precizie. Atunci cand alegeti cel mai bun smartwatch, tineti cont de faptul ca nu toate au aceiasi senzori.

Conectivitate LTE - Doriti sa efectuati apeluri de la incheietura mainii?

Ceasul inteligent Apple Watch 4 sau ceasul inteligent Huawei Watch va permit sa faceti exact acest lucru daca aveti telefonul in apropiere. Samsung Galaxy Watch4 sau Apple Watch 6 sunt ceasuri inteligente si mai bune, deoarece sunt dotate cu LTE integrat, astfel incat puteti lasa telefonul acasa. Pe langa acestea, alte ceasuri inteligente va permit, de asemenea, sa efectuati apeluri sau sa controlati sistemul prin comenzi vocale. Daca acest lucru este important pentru dumneavoastra, tineti cont de acest lucru.

Accepti cookies? Citeste mai mult